top of page
liggande detaljbild mj2.PNG

Om oss

Zinken Art AB är både ett galleri och en studio på Hornsgatan 71 på Södermalm i Stockholm

Galleri för utställningar där du som etablerad konstnär eller hängiven fritidskonstnär kan hyra in dig och själv ställa ut dina alster. Med andra ord uthyrning av lokalen och försäljning av konst.

Studio för vårt eget skapande och kursverksamhet – vi håller workshops i olika tekniker, bland annat fluid art, mixed media, akrylmålning och naturskulptur.

Frida och Aurora skapar var och en för sig men också tillsammans. 

Du når oss enklast på mail: zinkenart71@gmail.com

detaljbild mj.PNG
frida och aurora aug 2022.jpg
detaljbild mj2.PNG

Frida Nordström

Skapande och kreativitet har alltid haft en självklar plats i mitt hjärta. Jag har sedan jag var liten haft ett stort intresse för skapande i olika former och har levt ut det intresset på fritiden - arbetat med bland annat linoleumtryck, tusch, snideri, sömnad, samt skapat kreationer i metall, lera, resin och betong.

 

Yrkesmässigt har jag länge arbetat inom olika roller inom IT och verksamheter där jag får använda min kreativitet till problemlösning. Jag har alltid lockats av  utveckling och att lära mig nya saker. Det återspeglas även i mitt skapande. Jag prövar gärna nya tekniker, verktyg, material, färger  och angreppssätt. 

För några år sedan gick jag en kurs i akrylmåleri, med utgångspunkten i lustfyllt skapande. Att måla på det sättet gav mig energi och enorm frihetskänsla. Att leka med färgerna, att måla lager på lager och låta motivet visa sig under processen. Frihet att stanna upp och kanske bara leka med färgen, att måla över, att plocka fram en specifik detalj. Att lita på processen. När det ser som allra fulast ut, kanske är det där färden mot det allra vackraste börjar.

Inspirationen får jag från det mesta i min omgivning, allt som väcker tankar och sporrar fantasin. Oftast kommer det dock från naturen, trädgårdar, djur, färger och former. Jag har en stor fascination för mönster av olika slag. Jag hoppas att min konst ska förmedla lugn, glädje och skapa nyfikenhet. Både för verken i sig själva men även för andra att upptäcka och börja sin egen skaparresa. På instagram delar jag lite då och då med mig av vad jag håller på med, om du vill kolla in så heter jag där @bynordstromf

Aurora Sparre

Mitt huvudfokus har länge varit att måla med akrylfärg men det finns många andra material  som lockat till spännande sidospår. Till exempel skulptur och keramik, betong och mosaik, olika collagetekniker och trä i kombination med armeringsjärn.  

 

För mig är det en konst i sig att träna min ”möjlighets-blick”. Att låta figurer och former själva kliva fram är nästan som en slags ögongymnastik. Att låta riktning och resultat uppenbara sig under arbetets gång. Ett hållningssätt som jag har stor glädje av i det konstnärliga skapandet såväl som i mitt vardagliga arbete. Min nyfikenhet är min vägledare samtidigt kan det ibland dyka upp en inre kritiker som inte alls är nöjd med vad som syns i bild. Det tycks finnas vissa delar i den kreativa processen där jag och många med mig verkar vara mer sköra. Då gäller det att vara snäll mot sig själv.

Min mor som hade en fil. Kand. i konsthistoria vallade mig tidigt runt på Europas alla välrenommerade konstmuseer. Och i smyg började jag därmed tidigt odla en dröm om att också måla. Men det har varit en krokig väg. Många kurser, flertalet verkstäder och många nerkladdade matsalsbord.

 

Hösten 2021 öppnade Frida Nordström och jag Zinken Art AB och flera av delarna i min gamla dröm har därmed förverkligats. Frida och jag har fler idéer än vad som ännu sett dagens ljus men vi ser det som en växtplats, en frodig trädgård som är i ständig förändring och blomstring.

bottom of page